Civil Szervezetek – TÜNDÉRTÓ VADÁSZTÁRSASÁG

1997-ben alakult 14 fővel. Akkor Kóny, Enese, Bágyogszovát, Bodonhely, Dör közigazgatási területét érintette a 3000 ha.
A taglétszám tovább bővült a későbbiekben, mert kiegészültünk bágyogszováti vadászokkal a területhez kapcsolódóan, valamint bővült a kónyi vadászok köre is.

Sajnos az elmúlt években 3-an eltávoztak az alapító tagok közül: Bojnár Jenő, Borsos Béla, Csaplár Ferenc

Jelenleg 23 fő aktív tagunk van, 1 fő hivatásos vadász alkalmazunk Szentistváni László személyében.

2007-ben átalakult a Vadászati Törvényben foglaltak szerint az általunk hasznosítható vadászterület. Így a teljes kónyi közigazgatási határ, valamint a döri hany és Eneséről 200 ha tartozik hozzánk.

Területünkön főleg az apróvad és az őz állomány jelentős, de megtalálható a vaddisznó és a szarvas is. Egy vadászati szezonban általában 15-20 szarvas, 20-25 vaddisznó, 90-100 db őz, 300 mezei nyúl, 300-400 db fácánkakas kerül terítékre. Csak trófeás vadból és a mezei nyúlból van a vadásztársaságnak bevétele. Vendégkörünk, legyen szó külföldiről vagy magyarról, évek óta állandó, és jó baráti kapcsolatok révén vadásznak nálunk.
A tagok első sorban a trófeás vad selejtezését végzik, de érdem szerint egy-egy érmes vagy éremesélyes trófeás vadat is elejthetnek. Itt kell megemlítenem, hogy az elmúlt időszakban 4 db érmes szarvasbika, és 15 db érmes őzbak esett a területen.

Kitüntetéseket is kaptak vadásztársaink:
Hubertus kereszt bronz fokozatát:
Borsos Béla
Dr. Csáti Jenő
Kernya Károly
Máté Jenő
Máté Géza
Csonka Imre
Kovács László

Hubertus kereszt ezüst fokozatát:
Tóth Tamás

Nimród érmet:
Takács Csaba

A tagok és vendégeink, de tapasztalhatták a kónyi lakosok is, hogy a Kónyban élő, de még nem tag, vagy más vadásztársaságban tag, vadászengedéllyel rendelkező vadászok is nagy szenvedéllyel vesznek részt a téli apróvad vadászatokon. A vadászok nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani a földtulajdonosoknak, földhasználóknak, hogy támogattak és támogatnak bennünket, hogy a kónyi területen kónyi vadászok vadászhassanak.
Vadásztársaim nevében ígérem, hogy odafigyelünk a földhasználók jelzésire, kéréseire és a továbbiakban is a megelőzésen, a baráti kapcsolatok fenntartásán munkálkodunk.

„ A vadászat  vadűzés és erdőzúgás – de több erdőzúgás” – nem a ravasz elhúzása az elsődleges célunk, hanem az erdő, nád titokzatos csendje, ezer színe, hangja, varázsa töltse lel szívét-lelkét annak aki vadászik.

Vadász üdvözlettel: Szalánczy Zsolt Elnök

Tagok:
Csonka István elnök
Szalánczy Zsolt 
Takács Csaba vadászmester
Tóth Tamás gazdasági felelős
Kovács László természetvédelmi felelős
Máté Géza titkár
Csonka László FB elnök
Nagy Lajos EB elnök
Borsos Béla
Czakó Sándor
Dr Csáti Jenő
Csonka Imre
Csonka Róbert
Göncz Attila
Horváth László
Kernya Gábor
Kernya Károly
Dr Máté Ildikó
Máté Jenő
Nagy Attila
Nagy Vince
Nemes László
Takács Zsolt


TÜNDÉRTÓ VADÁSZTÁRSASÁG TÜNDÉRTÓ VADÁSZTÁRSASÁG TÜNDÉRTÓ VADÁSZTÁRSASÁG

9144 Kóny, Rákóczi u 30. | Tel.: 96/280-140 | Tel./fax: 96/280-309 | E-mail: info@kony.hu